Kontakta oss

  Kontakta oss

  Att tänka på innan du skickar oss din logotyp.

  Vilken fil skall jag skicka, duger kvalitén och upplösningen? Hör av dig till oss om du har några frågor och funderingar. Allt går att lösa men tänk på att du utgår från rätt original från början, så sparar ni både tid och pengar!

  Checklista innan du skickar din logotyp

  • Vilken storlek ska din logotyp ha?
  • Vart ska du ha din logotyp? Bilen, båten, husvagnen eller vill du kanske ha en stor skylt.
  • Har du logotypen i rätt filformat?
  • Vilken färg ska det vara? En-färg, två-färg eller 4-färg?

  Läs gärna detta innan ni skickar filer till oss!

  Det vanligaste problemet vi stöter på är att vi får in original av mindre bra kvalitet och i fel format för ändamålet. Skall något skäras, så måste det vara vektoriserat.

  Skall något printas, så måste upplösningen vara tillräckligt hög.

  Vi kan som oftast göra om ditt original till lämpligt format, men det tar givetvis tid och kostar dig onödiga pengar. Se därför över dina original ”innan” så slipper det komma som en tråkig extrakostnad. Behöver du hjälp med att göra nya eller färdigställa vektor-orignal så gör vi givetvis det.

  EPS (vektor-grafik)

  En EPS-fil är en s.k vektorfil. En vektorfil kan förstoras och förminskas utan att det tappar i kvalité vilket gör den till det bästa alternativet för logotyper. Eftersom användningsområdet för din logotyp är stor och det gör då möjligheterna till storleksförändring obegränsad. Många vill t.ex. kunna använda sin logotyp till biltexter/bildekor, reklam-material, skyltar samt visitkort m.m. och då är EPS det bästa.

  OBS! Original som skall dataskäras exempelvis: bil, skylt, fönsterdekor mm, skall vara skapat som banor, alltså vektoriserat och utan linjebredd på objekten.

  TIFF, PNG, JPEG PDF?

  Det enklaste sättet för godkännande är att begära provtryck alt. provbitar av folie. EPS-liknande vektor-filer: .ai (Illustrator), .cdr (CorelDRAW) TIFF-liknande pixel-filer: .jpeg, .bmp (windows bitmap), .gif, .psd